Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...

 

 

 
 
Ικτίνος Σταθοπουλος Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ CIA ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1967 ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΣΜΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΡΘΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΘΕΛΕ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ.....
 
Η ιστορία  κατέγραψε, ότι η Χούντα μέσα σε διάστημα 45 ημερών -όπως ακριβώς αξίωνε η Τουρκία - ολοκλήρωσε πλήρως την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας προς απογοήτευση όλων των Ελλήνων Πατριωτών και με τον τρόπο αυτό εξάλειψε τελειωτικώς τον διττό ρόλο της, που ήταν η αποτροπή τουρκικής εισβολής και η δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην Κύπρο με ότι αυτή συνεπάγεται. Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών κατατρόμαξε από το ιταμό τελεσίγραφο της Άγκυρας, ταπεινώθηκε και εξευτελίσθηκε. Η δικαιολογία την οποία πρόβαλε ο Γ. Παπαδόπουλος για την ανάκληση της Μεραρχίας ήταν ότι η Τουρκία μας απείλησε με πόλεμο. Πολύ φθηνή δικαιολογία για ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν όρκο να υπερπασπισθούν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους την πατρίδα.



Στο πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον η οποία ασχολήθηκε με τον φάκελλο της Κύπρου κατάγροφονται και τα εξής ενδιαφέρονα: «Για την ανάκληση αυτής της δύναμης δεν ζητήθηκε η έγκριση, ούτε καν η γνώμη της κυπριακής κυβερνήσεως, η οποία πιστεύοντας ότι η παρουσία της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο ήταν αναγκαία για την άμυνα της ... προσπάθησε να πείσει την Αθήνα να απορρίψει το τουρκικό αίτημα για ανάκληση της Μεραρχίας και να προχωρήσει σε ενίσχυση αυτής με πρόσθετες δυνάμεις και οπλικά μέσα. Η ανάκληση της Μεραρχίας επέφερε μεγάλη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου. Ενσαρκώνει πράξη εθνικής ντροπής... Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπήρξε και πίεση από τις Η.Π.Α. δεν αίρει τον χαρακτήρα της πράξης αυτής ως εθνικά απαράδεκτης. Αντίθετα επιβεβαιώνει τον εθελοδουλισμό και την υποταγή της τότε ελληνικής ηγεσίας στις επιδιώξεις και επιθυμίες των Η.Π.Α.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε για το θέμα της Μεραρχίας: «Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα έσπευσε να αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους»
 
.Angelos Koutrios Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ την Κύπρο με την αποχώρηση της Μεραρχίας τον Νοέμβριο του 1967. Αν συνυπολογίσουμε τους χιλιάδες Έλληνες που υπηρετούσαν στην Κύπρο υπό Κυπριακό Στέμμα (για όσο διάστημα ήταν στο νησί τους έδιναν ταυτότητες όπου φέρονταν ως Κύπριοι υπήκοοι γεννημένοι στην Κύπρο, υπηρετούσαν την θητεία τους και επέστρεφαν στην Ελλάδα) ουσιαστικά παρέδωσαν την Μεγαλόνησο στις ορέξεις του Αττίλα! Και οι χουντάκλες μας το έπαιζαν μεγάλοι πατριώτες φωνάζοντας "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" έχοντας ξεπουλήσει την πρώτη, έχοντας ασπαστεί μία ξένη και εχθρική προς τα Πατρώα όσον αφορά την δεύτερη και βγάζοντας Νόμους που τους έδιναν το δικαίωμα να βγάλουν "αυτόματο διαζύγιο". Και μετά από τόσα χρόνια βλέπω μετά λύπης μου ανθρώπους να τους υπερασπίζονται... Πότε θα βάλει μυαλό ο Έλληνας να δει την αλήθεια κατάματα και όχι όπως θα ήθελε να είναι; 
 
 
ΠΗΓΕΣ : FACEBOOK
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου