Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ...

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,

 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...



 
 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ..






ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΑΓΙΟΣ , ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ;;;
 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕΛΕΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :
 
 
 
 
Το ΑΠΘ τιμά τα 2.400 χρόνια του Αριστοτέλη
 
«Αριστοτέλης ο πανεπιστήμων φιλόσοφος» ήταν ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Η Επιστημονική Ημερίδα  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρες 18:30-21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ (Δελμούζου 1 & Αγίας Σοφίας 51).
Η εκδήλωση αποτέλεσε την πρώτη της σειράς εκδηλώσεων του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ που θα πραγματοποιηθούν ως προπομποί του Παγκοσμίου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», η ανάληψη της διοργάνωσης του οποίου πριν από τρία χρόνια αποτέλεσε τη βάση της πρωτοβουλίας του ΔΙΚΑΜ για την πρόταση ανακήρυξης από την UNESCO του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει το μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος Αριστοτελικό έργο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 Παράλληλα, το Συνέδριο διοργανώνει εκδηλώσεις που στοχεύουν στη διαχρονική σύνδεση του Αριστοτελικού έργου με τη σύγχρονη πραγματικότητα  και ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μία γνωριμία με το έργο του Μακεδόνα φιλοσόφου.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο «Αριστοτέλης 2400 χρόνια» θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 28 Μαϊου του 2016 στη Θεσσαλονίκη, στα αρχαία Στάγειρα και στην αρχαία Μίεζα.





 
 ΕΝΔΟΞΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ , ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ (ΔΗΘΕΝ) ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ , ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ...
 
Η ΦΗΜΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ..
ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΕ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ , ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΩΜΙΩΝ.


 
 
ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΙΑ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ , ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου