Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

 "ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.. ΣΤΕΙΛΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΣ , ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΜΕ... ΜΟΝΟ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ .."

 ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟ 1750 ...






Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κήρυξε, λέει, την επανάσταση του 1821. Από πού; Από το κρεββάτι του;
  Καλά ξυπνητούρια να του πείτε. Εδώ αυτός απειλούσε με αφορισμούς τους επαναστάτες ως την τελευταία στιγμή και τον πήγανε με απειλή όπλου. Όχι γιατί είχαν ανάγκη την βρωμοευλογία του, αλλά για να μην στρέψει εναντίον τους το χαζοποίμνιο των χατζηαβάτηδων και έχουν να πολεμούν σε δύο μέτωπα.
 Όσο για τον άλλον, αυτόν που αφόρισε τους επαναστάτες, καλά του έκαναν οι Τούρκοι και τον κρέμασαν. Άμα έκαιγαν και το μαγαζί του τότε, θα είχαμε γλυτώσει. Αλλά οι Τούρκοι δεν ήταν μαλάκες. Μαστίγιο και καρότο επί αιώνες. Εάν η μασονία της Αλβιόνας δεν είχε συμφέρον να διαλύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ακόμα Τουρκοκρατία θα είχαμε.


Στο 1600-1700 ξαναγυρίσαμε. Όταν όσοι Έλληνες είχαν απομείνει από τις σφαγές είχαν αγριέψει και είχαν πάρει τα βουνά και οι δυνάστες φέρνανε Τουρκαλβανούς για να νοθέψουν τον πληθυσμό και για να τους κάνουν καλά. Οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν τολμούσαν να βγούν στην ύπαιθρο, ούτε να ανεβούν στα υψώματα. Είχαν κλειστεί πίσω από τα τείχη των μεγάλων πόλεων και στα οχυρωμένα λιμάνια τους και ανέθεταν στους κοτζαμπάσηδες και στα μοναστήρια την είσπραξη των φόρων. Κι αν νομίζουν μερικοί ότι το παπαδαριό χάριζε κάστανα τότε, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις επιστολές που στέλνονταν στον Σουλτάνο από ελληνικές κοινότητες. Σήμερα βρίσκονται στα ιστορικά αρχεία του Τουρκικού κράτους. Τις αναφέρει ο Κόντογλου και άλλοι πριν από αυτόν, πολύ πρίν την επανάσταση. “…Στείλε Τούρκους… Στείλε όποιον θέλεις, κι εμείς θα τον υπακούουμε… Μόνο σώσε μας από τους παπάδες…” έγραφαν οι υπόδουλοι το 1750.
  Κρυφό σχολειό και μαλακίες. Σκατένια ψέματα και ονειρώξεις χριστιανών ζωγράφων. Χόλιγουντ στα Τουρκοβούνια.  


ΠΗΓΗ : ΜΠΛΟΓΚ "Η ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙΕΡΑ" http://nofairgame.blogspot.gr/





Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ...
 ΔΟΥΛΕΥΕ "ΜΑΥΡΕ" ΕΛΛΗΝΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΖΕΙΣ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου