Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

 ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ...

 
 

Πρώτη επίσημη μνημονιακή κυβίστηση Λαφαζάνη
 

Το ίδιο παραμύθι που έλεγε ο Τσίπρας με την ευρωζώνη, το επαναλαμβάνει ο δήθεν αντιμνημονιακός Λαφαζάνης, αφαιρώντας μόνο το νόμισμα, αλλά διατηρώντας το υπόλοιπο πολιτικό και νομικό πλαίσιο της ΕΕ.
 
"Δεν θέτουμε θέμα αποδεσμεύσεως από την ευρωζώνη, αλλά θέλουμε μία ευρωζώνη προς όφελος των λαών", έλεγε ο Τσίπρας.
 
"Δεν θέτουμε θέμα αποδεσμεύσεως από την ΕΕ, αλλά θέλουμε μία ΕΕ προς όφελος των λαών", λέει ο Λαφαζάνης.
 
Σκεπτικό Λαφαζάνη: Η ΕΕ είναι ένα ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό μόρφωμα, αλλά εμείς δεν θέτουμε ζήτημα αποδεσμεύσεως από την ΕΕ. Θέλουμε μία άλλη ΕΕ, φιλεργατική και κοινωνική.
 
Καλλιεργεί την ίδια αυταπάτη με τον Τσίπρα: "Μέσα στην ΕΕ θα επιτύχουμε διαφορετική πολιτική".
Θα ακολουθήσουν και άλλες κυβιστήσεις του Λαφαζάνη, λίαν συντόμως.
 
Καυτηριάζουμε τις απαράδεκτες θέσεις του ως προδοτικές εις βάρος των κοινωνικών αγώνων του Ελληνικού Λαού. Αποκοιμίζει τον Ελληνικό Λαό με νέες αυταπάτες. Του λέει ότι μέσα στην ΕΕ θα αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο, αρκεί να έχουμε εθνικό νόμισμα.
 
Αιδώς κύριε Λαφαζάνη.

Απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξή του στον Real FM:
 
"Στο ερώτημα αν, μιλώντας για συγκρότηση νέου νομίσματος, μιλάει και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μόνο από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε πως «αυτό το αντιδραστικό μόρφωμα, η Ε.Ε., κινείται πλέον σε όλο και πιο ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Δυστυχώς η Ευρωζώνη και η Ε.Ε, με την πορεία που ακολουθούν, τείνουν να ακυρώσουν κάθε ίχνος δημοκρατίας».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό που λένε οι ευρωπαϊκοί κατεστημένοι κύκλοι ότι έξοδος από την Ευρωζώνη σημαίνει και έξοδο από την Ε.Ε., δεν ισχύει, διότι είναι αρκετές οι χώρες που δεν είναι στο ευρώ και είναι στην Ε.Ε. Άρα, μπορείς να φύγεις από την Ευρωζώνη και να συνεχίζεις να παραμένεις στην Ε.Ε. Εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ΄ επιτάσεως ριζικής αλλαγής και ανατροπής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και επιλογών που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση»."
 
 
ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ , http://www.iphicratisamyras.com/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου