Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

 Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΝΗΣ ...

 
 
 
 
ΤΟΥ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ
 
Η Αριστερή πλατφόρμα έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία στιγμή, όταν αποφάσισε ο Τσίπρας να την διώξει με ταπεινωτικό τρόπο.

Ασκούσε χλιαρή κριτική για την επιλογή Παυλόπουλου στην Προεδρία. Δεν απείλησε με διάσπαση όταν υπεγράφη η συμφωνία του Εurogroup την 20η Φεβρουαρίου.

Έως το τρίτο μνημόνιο καταψήφιζε μεν, στήριζε δε την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Παρέμενε στον Σύριζα ακόμη και όταν δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή της για Διαρκές Συνέδριο του κόμματος πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Αλλοπρόσαλλη τακτική, ήτις δείχνει ότι δεν έχει απογαλακτιστεί από τον Σύριζα.

Μόνο όταν ο Τσίπρας τους έδιωξε κακήν κακώς, υιοθετώντας ανοίκειες εκφράσεις και συκοφαντικές επιθέσεις, και αφού προκήρυξε εκλογές χωρίς να τους ρωτήσει, τότε και μόνον τότε η Αριστερή Πλατφόρμα απεφάσισε να διαχωριστεί οργανωτικώς.

Και τί μας λέει τώρα; Ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που δεν κατάφερε να εφαρμόσει ο Σύριζα.

Το καχεκτικό ΟΧΙ της Αριστερής Πλατφόρμας δεν έχει καμμία σχέση με το δυναμικό ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού της 5ης Ιουλίου.


Η ρήξη με την ΕΕ και ο απεγκλωβισμός από την ευρωζώνη δεν θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για την Αριστερή Πλατφόρμα. Θεωρείται ένα πιθανό ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν τα συμφωνήσουν με τους ευρωπαίους κατακτητές μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Έχουμε το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αν οι ευρωπαίοι κατακτητές κάνουν έναν ελιγμό και δώσουν κάποια ανταλλάγματα στην Αριστερή Πλατφόρμα, πχ μείωση φπα και αύξηση συντάξεων, τότε η Αριστερή Πλατφόρμα θα πει ότι να, κάτι αλλάζει μέσα στην ΕΕ.

Αυτό ακριβώς μας προβληματίζει με την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας. Ότι δεν θεωρεί προαπαιτούμενο την έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ και το ευρώ, αλλά πιθανό ενδεχόμενο υπό απροσδιόριστες συνθήκες.

Επιπλέον αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει στρατηγική καταλήψεως της εξουσίας. Θέλοντας να προσποριστεί το απογοητευμένο κοινό του Σύριζα, δημιουργεί ένα αριστερό μέτωπο, αντί για ένα παλλαϊκό μέτωπο.

Αυτό το στρατηγικής σημασίας λάθος, το είχαμε καυτηριάσει στις πάμπολλες συζητήσεις που κάναμε την περίοδο 2010-2012. Λέγαμε τότε ότι το εθνικό νόμισμα και η έξοδος από το ευρώ, δεν πρέπει να είναι μόνον αριστερά προτάγματα αλλά παλλαϊκά αιτήματα.

Η δραχμή δεν ανήκει στους "αριστερούς". Η δραχμή είναι το νόμισμα όλων των Ελλήνων.

Δυστυχώς η ιδεολογική αποστέωση της Αριστερής Πλατφόρμας έγινε εμφανής όταν η πρώτη συμμαχία που ανακοίνωσε ο Λαφαζάνης, ήταν ο Αλαβάνος.

Καμμία έκκληση για παλλαϊκή συμμαχία με κύριο πρόταγμα την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ. Η έκκληση του Λαφαζάνη είναι για αριστερό μέτωπο ώστε οι δυσαρεστημένοι Συριζαίοι να πάρουν ένα 7-8% στις εκλογές.

Άλλο ένα απόρριμμα στον κάλαθο της Ιστορίας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου