Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

 ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ" ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ...

 
 
Για τις 23 Μαρτίου διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τη δίκη για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.
 
 
Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η διαδικασία με τα 13 πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο (μία εκ των κατηγορουμένων έχει αποβιώσει) (ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ) και τους συνηγόρους τους.



Μάρτυρες στη δίκη θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των Πατριαρχείων αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας, το ελληνικό Δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και διεκδικεί, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ποσό 234 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του Δημοσίου, το παραπάνω ποσό αφορά τις πραγματικές αξίες των συνολικά 76 ακινήτων που έδωσε το Δημόσιο για να παραλάβει τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ στο κατηγορητήριο η αξία με βάση τις τιμές των συμβολαίων προσδιορίζεται στα 69,4 εκατ. ευρώ.
Το Δημόσιο, πλην της περιουσιακής του ζημίας, διεκδικεί επίσης και ποσό 1,8 εκατ. ευρώ «εις ολόκληρον» για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις πράξεις των κατηγορουμένων.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, για την υπόθεση έχουν κατατεθεί 28 αγωγές, με τις οποίες το Δημόσιο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής επί της λίμνης, και επίσης ζητά την ακυρότητα των πράξεων ανταλλαγών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει κριθεί αμετάκλητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς αν και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις υπέρ της Μονής.

Ήδη έχουν εκδοθεί 14 αποφάσεις υπέρ της Μονής από πρωτοβάθμια πολιτικά δικαστήρια.(ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ...)

ΠΗΓΗ:skai.gr
 
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου