Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

 ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΗΚΕ ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΣΕΣ ΣΕ ΒΡΑΧΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ - ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΓΚΡΑ ΑΥΤΟΣ , ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΝ ΚΟΒΩ ...

 
 


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ:
Ένα ιδιαίτερο... γκραφίτι ανακάλυψε η ομάδα του Δρ. Ανδρέα Βλαχόπουλου, ειδικού της προϊστορικής αρχαιολογίας, που πραγματοποιεί ανασκαφές στο νησί της Αστυπάλαιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και μάλιστα, επειδή ελάχιστα από τα ελληνικά νησιά έχουν διερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα, αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά.
Πρόκειται για μερικές... άσεμνες επιγραφές και μεγάλα φαλλικά σύμβολα, τα οποία ήταν χαραγμένα πάνω σε ένα βράχο με θέα στον κόλπο του Βαθύ, από το 5ο-6ο αιώνα π.Χ.
Τα σύμβολα δεν εκφράζουν μόνο τη σ3ξουαλική επιθυμία, αλλά και την ίδια την πράξη της! «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν κάποιου είδους θριαμβευτικές επιγραφές», είπε ο Α. Βλαχόπουλος στον «Guardian». 

 
Μία απ' αυτές αναγράφει: «Ο Nικασίτιμος συνουσιαζόταν με τον Τιμίονα» («Νικασίτιμος οἴφε Τιμίονα»). Γνωρίζουμε ότι στην αρχαία Ελλάδα η σ3ξουαλική επιθυμία μεταξύ ανδρών δεν ήταν ταμπού», συνεχίζει ο κ. Βλαχόπουλος.(Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ Ή ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ)
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το σημείο στο οποίο βρέθηκε το γκραφίτι μάλλον ήταν σημείο φρουράς στρατιωτών. Πιο κάτω όμως, στο ίδιο ακρωτήρι, βρέθηκαν χαραγμένα δύο ακόμη φαλλικά σύμβολα.
 
 
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το σημείο στο οποίο βρέθηκε το γκραφίτι μάλλον ήταν σημείο φρουράς στρατιωτών. Πιο κάτω όμως, στο ίδιο ακρωτήρι, βρέθηκαν χαραγμένα δύο ακόμη φαλλικά σύμβολα.
Ο κ. Άγγελο Ματθαίου, ειδικός μελετητής των επιγραφών, λέει: «Οι προτάσεις των επιγραφών μαρτυρούν ανθρώπους εξαιρετικά μορφωμένους, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν ήταν μόνο οι φιλόσοφοι, οι μελετητές και οι ιστορικοί που εκπαιδεύονταν στην τέχνη της γραφής, αλλά και οι απλοί άνθρωποι που ζούσαν στα νησιά, όπως αυτοί εδώ οι φρουροί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου