Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

 ΑΙΣΧΟΣ...ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ....ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:
 
"Παρουσία των μουφτήδων Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης, φορέων και αρχών της Θράκης παρατέθηκε το δείπνο καταλύσεων (ιφτάρ) της νηστείας στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Σε κέντρο της Ξάνθης ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, Νικολάος Πιπερίγκος υποδέχθηκε τους καλεσμένους του.
Στο ιφτάρ συμμετείχαν επίσης πρόεδροι των Διαχειριστικών Επιτροπών μουσουλμανικής περιουσίας Ξάνθης και Κομοτηνής, ιμάμηδες, θεολόγοι, ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των τεμενών των τριών Μουφτειών της Θράκης.
Στην ομιλία του κ. Πιπερίγκος τόνισε πως η περίοδος του ραμαζάν είναι περίοδος αδερφοσύνης, «διότι πιστεύω ότι, μέσα στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας, και με σεβασμό στην πολυπολιτισμική ιστορική παράδοση της περιοχής μας, είναι αυτονόητο να παρατίθεται από πλευράς πολιτείας ένα τέτοιο Ιφτάρ προς τιμήν των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών εκπροσώπων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στη Θράκη. Αν και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, όπως τους βιώνουμε όλοι, μας υπενθυμίζουν παράλληλα τις πνευματικές αρετές και δημιουργούν ευκαιρίες να εκφραστούμε με αισθήματα και πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού."
 
"Ήδη ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες διαδικασίες επιλογής και προσλήφθηκαν οι πρώτοι 85 από τους 240 ιεροδιδασκάλους πού προβλέπονται στον νόμο, ανέφερε ο κ. Πιπερίγκος. Φέτος, πρόσθεσε πως θα προσληφθούν 150. «Όλα αυτά δείχνουν ότι η πολιτεία αναγνώρισε εμπράκτως την προσφορά των ιμάμηδων και των ιεροδιδασκάλων, αλλά και των δασκάλων αποφοίτων των ιεροσπουδαστηρίων οι οποίοι προσέφεραν και συνεχίζουν να παρέχουν σημαντικό έργο στην περιοχή, υπηρετώντας το Ισλάμ στην Θράκη, τις τοπικές θρησκευτικές παραδόσεις και έθιμα των ομοθρήσκων τους, παρά την μέχρι το 2013, έλλειψη αξιοπρεπούς, σταθερού και διαφανούς εργασιακού επιδόματος. Για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί απολαμβάνουν την μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως και οι χριστιανοί ομόλογοι τους. Και αυτό αγαπητοί φίλοι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι.
Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην οποία με αφετηρία πάντα, την αρχή του δικαίου, της διαφάνειας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, μισθοδοτεί και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας από την Πολιτεία. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα πού το κάνει."(ΣΤΙΣ Μ@Κ@ΚΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ..)

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.... ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ.....
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 2 ΕΥΡΑΪΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ , ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ...ΑΙΣΧΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου