Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

 Η ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ...ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ;;;

 
 
 

Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.

Η έκταση αυτή φέρεται να περιβάλλει την περίφημη ακτή του «Ναυαγίου» η οποία αποτελεί το πιο διάσημο γεωγραφικό σημείο της Ζακύνθου και για την οποία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η εκκλησία.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Το ακίνητο όμως αυτό η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από το 17ο αιώνα.

Εκ μέρους της εκκλησίας ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.

Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του «Ναυαγίου».

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

ΠΗΓΗ: Σάλος από το πωλητήριο του ναυαγίου της Ζακύνθου! - Akous. Νέα

ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ... ΕΙΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"...
ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ , ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου