Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

 ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΕΕΕΟΟΟ ;;;

 
 

 
 
 ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΥΠΡΟΥ , ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ , ΣΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...
 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.GR :
 
«Υπολογίζουμε ότι πάνω από 1.000 σοροί μεταφέρονται ετησίως στη γειτονική Βουλγαρία για καύση. Το κόστος κυμαίνεται από 2.300 έως 3.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενης της μεταφοράς συγγενών και της τελετής», αναφέρει ο Νικόλαος Παχούμης, ιδιοκτήτης οίκου τελετών. Στη Βουλγαρία, πάντως, η τοπική -επίσης ορθόδοξη- Εκκλησία έχει λύσει το θέμα από το 1976 (ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ Μ@Σ@), όταν με απόφαση της Ιεράς (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΝΤΑ , ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ)..Συνόδου αφέθηκε το θέμα της διαδικασίας της ταφής στην επιθυμία των πιστών. Μάλιστα πριν από την καύση, ιερέας τελεί την αντίστοιχη τελετή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Σεπτεμβρίου, το 50% των πολιτών της Σόφιας είχε επιλέξει την καύση. Οι «δουλειές» που ανοίγει στη γειτονική χώρα η διστακτικότητα των τοπικών αρχόντων να προχωρήσουν στη δημιουργία ΚΑΝ είναι ενδεικτικές από το γεγονός ότι ήδη ετοιμάζεται ένας ακόμη χώρος καύσης νεκρών στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, προκειμένου να μειωθεί περισσότερο η απόσταση που αναγκάζονται να διανύσουν οι συγγενείς από την Ελλάδα που συνοδεύουν τη σορό.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ NEWSBEAST ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΡΘΡΟ :
 

"Κοινή έκκληση Καμίνη-Μπουτάρη για την καύση νεκρών

Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων»

Έκκληση στην κυβέρνηση να ενσωματώσει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής νομοθετική πρόταση για τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων απευθύνουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, οι δύο δήμαρχοι επισημαίνουν στη δήλωσή τους: «Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι "αόρατες δυνάμεις" εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων». "
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ : ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ;; ,
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ: ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΑΓΙΑ , ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ , ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ , ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου