Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

 OI ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ... ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΙΑΧΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

 
 


Τέλος εποχής για ένα αεροσκάφος θρύλο, το Α-7 Corsair, μετά από τέσσερις 10ετίες υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία. Στις 19 Σεπτεμβρίου τα εναπομείναντα αεροσκάφη θα κάνουν την τελευταία τους πτήση, πριν καθηλωθούν στο έδαφος οριστικά και δημιουργήσουν ένα «κενό» στην προωθημένη εκπαίδευση των πιλότων μας, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
Στις 31 Οκτωβρίου μπαίνει και τυπικά το τέλος. Αναστέλλεται η λειτουργία της 336 Μοίρας «Όλυμπος» με έδρα την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου που φιλοξενούσε τα τελευταία βομβαρδιστικά Α-7Ε/ΤΑ-7C. Αυτή τη στιγμή πετούν συνολικά 17 αεροσκάφη (διθέσια και μονοθέσια). Τα υπόλοιπα περίπου 30 που ήταν επιχειρησιακά πριν ένα χρόνο τέθηκαν εκτός μάχης, ελλείψει ανταλλακτικών και υψηλού κόστους συντήρησης.
Ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους προσέφερε πάρα πολλά στην Πολεμική Αεροπορία και στην εξέλιξη της. Επί πολλά χρόνια τα A-7E Corsair, στήριξαν την προωθημένη εκπαίδευση των χειριστών που μετέπειτα περνούσαν στα μαχητικά αεροσκάφη.



Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ , Ή ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ;;;
 

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα είχα απολαύσει για χρόνια στα Χανιά που είχαν τη βάση τους στην 115 , δες αυτό το φοβερό βίντεο με διέλευση Α-7 , μεγάλωσε την προβολή για να το απολαύσεις .

    Το email είπαμε είναι ILIASTGE@GMAIL.COM.

    http://manteio1.blogspot.gr/2014/04/7_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή