Σάββατο 17 Μαΐου 2014

 Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΛΩΘΗΚΕ , ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ... ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ;; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ...

 
 
 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ...
Σήμερα είναι αποδεκτό από όλους τους μελετητές ότι οι ιερωμένοι είναι αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα και έβαλαν τους Τούρκους μέσα στην Κωνσταντινούπολη , την πιο οχυρωμένη πόλη του κόσμου, κυριολεκτικά απόρθητη .
Η Πόλη δεν θα έπεφτε ποτέ , αν οι καλόγεροι πολεμούσαν και δεν άνοιγαν την κερκόπορτα στους Τούρκους , όπως προέβλεπε η συμφωνία που είχαν κάνει.
 Το χρονικό της προδοσίας περιγράφεται από τη ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ , η οποία ήταν κόρη του χρονικογράφου της Άλωσης Γεωργίου Φραντζή , πρωτοβεστιάριου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ , και σύζυγος του Γάλλου Εδουάρδου Ντε Ρυστόν , που ήταν ιππότης και στρατιωτικός σύμβουλος του Αυτοκράτορα . Το βιβλίο της Θεοδώρας Φραντζή βρίσκεται σε μετάφραση στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ της Κωνσταντινούπολης από τους ιερωμένους...
 Η επιτροπή που θα διαπραγματευόταν την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της πόλης στο σουλτάνο ήταν εξαμελής και αποτελείτο από τον ιεροκύρηκα ΙΩΑΣΑΦ (Ιωσήφ) ΚΟΚΑ , το Μέγα Δούκα ΛΕΟΝΤΙΟ και άλλα τέσσερα άτομα.
 Από τη μεριά των Τούρκων η επιτροπή είχε αρχηγό τον πασά της Ανδριανούπολης ΡΕΣΙΤ .
 
 ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΙΩΑΣΑΦ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ :
 
 - Η Αγία Σοφία και οι δέκα κυριότερες εκκλησίες , καθώς και τα μοναστήρια με τις περιουσίες τους και τα εισοδήματά τους , να παραμείνουν στους ιερωμένους , όπως μέχρι τώρα ..
 - Εγγύηση για τη ζωή και τις περιουσίες των ατόμων που περιέχονταν στον κατάλογο που έδωσαν.
 - Οι Χριστιανοί ιερείς να μην αλλάξουν αμφίεση , να λατρεύουν το Θεό τους και να καβαλάνε άλογο ..
 Στη δεύτερη συνάντηση που έγινε και πάλι μεταξύ των δύο συνωμοτικών ομάδων , οι Τούρκοι έφεραν τις απαντήσεις του σουλτάνου στις προτάσεις των ιερωμένων.
 Έγιναν δεκτοί οι όροι από τους Τούρκους , πλην αυτού που αφορούσε την Αγία Σοφία και την ίππευση αλόγου από τους ιερείς.
 Οι μόνοι που θα ιππεύουν άλογα θα είναι αυτοί που θα παρέδιδαν την Κωνσταντινούπολη ...
 
ΑΙΣΧΟΣ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΑΚΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ , ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
ΠΗΓΗ: Το Ολοκαύτωμα του Ελληνισμού - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου