Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

 ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ - ΙΕΡ.Α.Κ.Σ (ΙΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) .

 
 
 
 

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών «2014» για μίαν εισέτι φορά καταρρίπτουν τους βασικούς μύθους πολλών πατριωτικών κινημάτων....

 
 
 
 
Από την πρώτη μέρα ιδρύσεως της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. τον Νοέμβριο του «2012» οι πολιτικώς άσχετοι πατριώτες ισχυρίζοντο ότι δεν θα έχει τύχη ένα κόμμα της Πατρώας Θρησκείας. «Άλλα είναι τα σημαντικά προβλήματα του κόσμου», μας έλεγαν ξανά και ξανά, υπονοώντας ότι προέχει το οικονομικό ζήτημα ή/και το θέμα των εξωτερικών κινδύνων-Τουρκίας.
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια παραμύθια από γελοίους πατριώτες, πολιτικώς άσχετους. Μετά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών όποιος επαναλαμβάνει τις ίδιες ανοησίες θεωρείται εξ ορισμού ιδιώτης, με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου.
Για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα θα κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ μικρών κομμάτων, αναλύοντας την δυναμική τους, και όχι μεταξύ μεγάλων και μικρών κομμάτων.
Ας αναλύσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα δύο μικρών κομμάτων. Το ένα συνδυάζει οικονομικά ζητήματα και πατριωτισμό, το άλλο οικονομικά ζητήματα και κομμουνισμό. Μιλάμε για το ΕΠΑΜ και τον Ανταρσύα, αντιστοίχως.
Ενώ θα περίμενε κάποιος ότι εν μέσω οικονομικής γενοκτονίας αυτά τα δύο κόμματα θα ελάμβαναν τουλάχιστον ένα 2-3%, δεν άγγιξαν ούτε το 1%.
Το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές, η Ένωση για την Πατρίδα του Πολύδωρα, το ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη, οι Γέφυρες του Τζήμερου, και οι Ευρωπαίοι πολίτες του Χατζημαρκάκη, ξεπέρασαν το ΕΠΑΜ το οποίο έλαβε μόλις 0.86% των ψήφων.
Με τόσο αγώνα, με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με τόση προβολή από πολλά μμε, με τόσο λεπτομερή οικονομική ανάλυση του Δ. Καζάκη για το εθνικό νόμισμα, και όμως το κόμμα των Κυνηγών πήρε μεγαλύτερο ποσοστό(1%).
Ουδείς ξέρει τους Κυνηγούς, ουδείς τους έχει δει ποτέ, και όμως...

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το ΕΠΑΜ δεν έχει άλλα σημαντικά στελέχη πλην του Καζάκη, αλλά αυτό δεν επαρκεί ως ερμηνεία της εκλογικής ήττας. Κυνηγοί, Πειρατές, Πολύδωρας, ΛΑ.Ο.Σ., Χατζημαρκάκης, Γέφυρες, επίσης δεν έχουν γνωστά και σημαντικά στελέχη. Αλλά πήραν μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.
Το Ποτάμι του Θεοδωράκη δεν εμπίπτει στην κατηγορία των άνωθι μικρών κομμάτων διότι είχε την εμφανή υποστήριξη μεγάλης μερίδος της οικονομικής ολιγαρχίας.
Ο δε Ανταρσύα διαθέτει επαγγελματικά στελέχη με υψηλή πολιτική κατάρτιση, ιστορική παρουσία δεκαετιών(Σ.Ε.Κ.), οργάνωση, εβδομαδιαίο κομματικό έντυπο, διεθνείς επαφές και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, και όμως ο Ανταρσύα έλαβε 0.72% των ψήφων. Τον ξεπέρασε ακόμη και το Παναθηναϊκό κίνημα(0.74%)! Τί στελέχη είχε το Παναθηναϊκό κίνημα;
Ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ παρά το τί δικαιολογίες θα εφεύρουν, δεν είχε πρόβλημα προβολής ή αποκλεισμού από τα μμε, σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα. Ούτε οι ΑΝΕΛ-Καμμένος είχαν σοβαρό πρόβλημα προβολής, όσο και αν διαμαρτύρονται για την εκλογική τους συντριβή. Ενώ το κόμμα των Κυνηγών ήταν ανύπαρκτο στα μμε. Και όμως πήρε περισσότερους ψήφους από Ανταρσύα και ΕΠΑΜ.
Δύο κόμματα τα οποία εστίασαν κυρίως στο οικονομικό ζήτημα, το Σχέδιο Β του Αλαβάνου(0.20%) και το κόμμα-Δραχμή του Κατσανέβα(0.15%), αθροιστικώς έλαβαν 0.35%, το οποίο υπολείπεται κατά πολύ του 0.60% που έλαβε το αμιγώς χριστιανο-ορθόδοξο κόμμα Κοινωνία.
Είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά με τους βασικούς μύθους των ηλιθίων πατριωτών που ήθελαν να μας κάνουν και μαθήματα πολιτικής. Όταν ένα αμιγώς θρησκευτικό κόμμα όπως η Κοινωνία, ξεπερνά δύο αμιγώς οικονομικά κόμματα που εστιάζουν στις υλικές ανάγκες του Λαού, τότε επιβάλλεται να αναγνωρίσουν επιτέλους την πραγματικότητα και να ομολογήσουν την αλήθεια: ότι τα κόμματα ταυτότητος σταδιακώς αποκτούν μία μεγάλη δυναμική η οποία υπερφαλαγγίζει αρκετά από τα κόμματα που εστιάζουν στα άμεσα οικονομικά προβλήματα. 
Το αμιγώς μουσουλμανικό κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στην Θράκη, κόμμα ταυτότητος, πήρε 0.75%. Ξεπέρασε τον Ανταρσύα παρά το ότι η εμβέλεια του εν λόγω μουσουλμανικού κόμματος ήταν τοπική και δεν είχε απήχηση σε όλη την Ελλάδα.
(Σημείωση: την δεδομένη στιγμή μας απασχολεί η εκλογική ανάλυση και όχι το περιεχόμενο των ιδεών του μουσουλμανικού κόμματος).
Βεβαίως κάποιος θα μπορούσε να αντιτάξει ότι υπήρχε πολυδιάσπαση των οικονομικών κομμάτων. Για παράδειγμα το κόμμα των Αγροτών-Κτηνοτρόφων απέσπασε 0.57%. Το Σοσιαλιστικό κόμμα και το Μαρξιστικό Λενινιστικό  ΚΚΕ απέσπασαν 0.19% έκαστο, αλλά τα συγκεκριμένα κόμματα εκπροσωπούνται στην κοινωνία σε μεγάλο βαθμό από άλλα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα.
Αυτό που δείχνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα είναι ότι όσα μικρά κόμματα είχαν προτάξει μία σοβαρή εναλλακτική οικονομική πρόταση όπως είναι το εθνικό νόμισμα, περιθωριοποιήθηκαν από κόμματα ταυτοτήτων έστω και αν πρόκειται για το κυνήγι, ή το ισλάμ, ή την ορθοδοξία.
Αν κάποιος από τους γελοίους πατριώτες που θέλουν να μας κάνουν μαθήματα πολιτικής είχε μελετήσει τα συγγράμματα του Samuel Huntington, θα ήξερε ότι από την δεκαετία του 1990 η συλλογική ταυτότητα είναι το νέο κέντρο βάρους της πολιτικής συγκρούσεως σε όλο τον κόσμο.
Η συλλογική ταυτότητα δεν είναι απαραίτητο να βασίζεται στην εθνότητα. Μπορεί να είναι πολιτισμική, γλωσσική, σεξουαλική, οικολογική, φεμινιστική, θρησκευτική, ή ακόμη και αθλητική συλλογική ταυτότητα (Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, κλπ).
Η ανόητη επωδός «η θρησκεία δεν αποτελεί σημαντικό στοιχείο των εκλογών» κατερρίφθη με εκκωφαντικό θόρυβο από το ισλαμικό κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στην Θράκη.
Η Χρυσή Αυγή έλαβε ψήφο διαμαρτυρίας και αρκετούς δυσαρεστημένους από Πασοκ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, ΝΔ. Το 9.4% δεν ήταν εθνικιστική ψήφος. Το δεύτερο εθνικιστικό κόμμα, Εθνικό Μέτωπο, έλαβε μόλις 0.15%. Αυτό αποδεικνύει ότι η ταυτότητα «εθνικιστικό κόμμα» χωρίς άλλο διακριτικό στοιχείο δεν αρκεί για να ξεχωρίσει όταν ήδη υπάρχει ένα άλλο κόμμα της ιδίας γραμμής πιό γνωστό στον κόσμο. 
Επομένως ο στρατηγικός αυτοπροσδιορισμός της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. ως κόμμα ταυτότητος, παραδόσεως, κοινότητος, και κυριαρχίας, όχι μόνον έχει αντικειμενική υπόσταση αλλά θα καθορίσει το μέλλον της πολιτικής συγκρούσεως στην Ελλάδα.
Μόνον ηλίθιοι πατριώτες μας ζητούν να μην αυτοπροσδιοριζόμαστε θρησκευτικώς, και να μην προβάλλουμε αμιγώς θρησκευτικές θέσεις με το πρόσχημα ότι δεν θα πάρουμε ψήφους από τους χριστιανούς.
Αυτό το κουτοπόνηρο σόφισμα φαίνεται δεν αναχαιτίζει την επέλαση του μουσουλμανικού κόμματος Ισότητα στην Θράκη.
Εκτός αυτού, λόγω της μαζικής εισβολής λαθροεποίκων(αρκετοί εξ αυτών είναι χριστιανοί), στο μέλλον πολλοί Έλληνες θα ενταχθούν σε κόμματα ταυτότητος όπως η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. προκειμένου να διατηρήσουν τον εθνoτικό αυτοπροσδιορισμό τους.
Αλλά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα το να δηλώνει ένας θρησκευτικώς αδιάφορος ότι η θρησκεία ή όποιο άλλο διαχωριστικό στοιχείο δεν παίζει ή δεν πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην χάραξη της στρατηγικής των κομμάτων, αποτελεί μία μεγάλη ανοησία που αντίκειται στην πολιτική και ιστορική πραγματικότητα. 
 
ΠΗΓΗ: www.iphicratisamyras.com/      και     www.ieraks.org/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου