Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

 ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ..... - ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ) , ΓΙ ΑΥΤΟ.


 
 
 
 
 


 
Ο ηθοποιός βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σπιτικό των Καρντάσιανς. Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της ζωής του, ο Νίκος Καλογερόπουλος περιέγραψε πώς δύο φορές τον αφόρισε η εκκλησία.


«Πιτσιρικάς έψελνα. Ήταν ένα σχολείο για μένα η εκκλησία μέχρι που άρχισα να καταλαβαίνω τι διαβάζω. Ερχόταν ο παπάς στο σπίτι και με σήκωνε πρωί πρωί στις πέντε να βαρέσω την καμπάνα και διάβαζα. Καλό μου έκανε. Εκεί την πήρα τη μυρωδιά... και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια. Με αφόρισαν το 1975, ανέβασα τον "Μπαμπούλα", ένα θεατρικό έργο.
Ο "Μπαμπούλας" ήταν η Αγροτική Τράπεζα από τη μια και η εκκλησία από την άλλη που ήθελε να πάρει ένα αμπελάκι που είχε ένας αγρότης. Με τσάκισαν! Μου διάβασαν όλες τις κατάρες μέσα στην εκκλησία, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Αυτός ήταν ο προσωπικός αφορισμός. Ο ομαδικός αφορισμός ήταν στο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" που αφόρισαν όλους, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, μέχρι το γαϊδούρι».
Ο Νίκος Καλογερόπουλος τόνισε στη συνέχεια: «Δεν πάω στην εκκλησία. Με το Θεό μιλάω κάθε μέρα. Αν παντρευτεί ο γιος μου δεν θα πάει στην εκκλησία, υπάρχουν τόσο ωραία βουνά, ποτάμια, θέατρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου