Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

  ΑΓΙΟ ΦΩΣ , ΕΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕ ...

 
                                      
 
Ο Διδάσκαλος του Γένους και πρωτεργάτης της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον Οθωμανικό ζυγό, Αδαμάντιος Κοραής  (1748-1833) κατήγγειλε το Άγιο Φως' ως απάτη και προέτρεψε την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία να διακόψει αυτές τις τελετές υποστηρίζοντας ότι " η αληθής θρησκεία όχι μόνο δεν διασφαλίζεται με την απάτην αλλά και τρέχει μέγαν κίνδυνον να καταφρονηθεί παντάπασι και να συναριθμηθεί με τας ψευδείς θρησκείας όπότε μεταχειρίζεται αυτά εκείνα μέσα- (δηλαδή όταν χρησιμοποιεί απάτες)...", ονόμαζε το 'Αγιο Φως'  "ονειδος και αίσχος στρατηγούμενον από θρασύτατους θαυματοπλάστες" και δήλωνε κατηγορηματικά ότι "αληθής θρησκεία δεν έχει χρεία τοιούτων θαυμάτων"... Με βαθειά θλίψη ο Έλλην σοφός διαπιστώνει ότι , ενώ οι Έλληνες έχουν προς φωτισμόν μόνο το '΄Αγιο Φως' οι Ευρωπαίοι "ζουν μεταξύ αληθινων σοφών , περικυκλωμένοι από Ακαδημίες και Λύκεια από πάσης Τέχνης και Επιστήμης διδακτήρια. Έχουν ανοιχτές λαμπρές, δημόσιες βιβλιοθήκες και τα πιεστήρια των τυπογραφείων τους βουϊζουν καθημερινά και ασταμάτητα".
 
                                                    
 
- Ο Έλληνας πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ 'Β (τα έτη 1766-1771) καταγόμενος από την Αθήνα, αναγνωρίζει και καταγγέλλει ότι: < το ονομαζόμενο "Άγιο Φως" δημιουργείται με απάτες και μηχανουργίες > ,και επειδή αποκάλυψε την απάτη , τον καθαίρεσαν... -ΠΗΓΗ -{ υπ.Αριθ.89 Χειρόγραφο περί του Επιτάφιου Φωτός, από το βιβλίο "Μνημεία της Ιστορίας των Αθηναίων" Τόμος ΄Β ,σελίδα 234 , <Απάτη τα Περί Αγίου Φωτός> }.
 
 
 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ  ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ΕΦΡΑΙΜ ΄Β:

 
 


Στο παραπάνω βίντεο η απάτη επιβεβαιώνεται και από έναν Κύπριο μοναχό..
«Αυτές τις μέρες φιλοξενούμε στην ιεράν αρχιεπισκοπήν κλιμάκιο από μητροπολίτες από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ένα βράδυ μετά το δείπνον, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επρότεινε να πάρουμε το καφεδάκι μας στο μέγα συνοδικόν. Εκεί λοιπόν συζητώντας διάφορα θέματα ρώτησε ο Μακάριος τους φιλοξενούμενους Μητροπολίτες: Άγιοι αδελφοί, τώρα που είστε εδώ, είναι ευκαιρία να μου λύσετε μια απορία που έχω. Του είπαν στην διάθεση σου Μακαριότατε αν μπορούμε, γιατί όχι. Και τους είπε ο Μακάριος: άγιοι αδελφοί πέστε μου σας παρακαλώ τι γίνεται με το θαύμα του άγιου φωτός, είναι πράγματι θαύμα;
«Οι Μητροπολίτες απ τα Ιεροσόλυμα εμειδίασαν και του είπαν: Μακαριότατε, κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι ντροπή μας να κοροϊδέψουμε και εσένα. Ο Μακάριος είπε: Μα δηλαδή, θέλετε να πείτε πως δεν είναι θαύμα; Όχι δεν είναι θαύμα! Ε, τι είναι λοιπόν; Μακαριότατε είναι μια τελετή η οποία γίνεται κάθε μέγα Σάββατο εις τον ιερό ναό της αναστάσεως, Ο Μακάριος τους είπε: Και γιατί δεν λέτε την αλήθεια εις τον κόσμο; Και απήντησαν: Μακαριότατε ποιος τολμά να πει την αλήθεια εις τον κόσμο... θα μας λυντσάρουν. Αυτή ήταν η αφήγηση του Αρχιερέως».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου