Σάββατο 26 Απριλίου 2014

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: " ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΥΝΟ " ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΥ .

 
 

Παρουσίαση

 

Το «Αιγαίο Βουνό» προσπάθησε μέσα από τους Ελληνικούς μύθους να αναστήσει την εποχή πριν το μεγάλο κατακλυσμό και να τοποθετήσει χρονολογικά τα συμβάντα. Έτσι μόνο θα ξαναζωντανέψει το πανάρχαιο «Δελφικό όραμα», που ερμηνεύει μ’ έναν διαφορετικό τρόπο την ανθρώπινη παρουσία στη σκηνή του χώρου-Σύμπαντος, ενώ ταυτόχρονα προχωρούσε σ’ ένα «πέρα», που μετουσίωνε το ανθρώπινο γίγνεσθαι σε φως. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1981
 
 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ...
Ο συγγραφέας του παρόντος έργου γεννήθηκε στην Αθήνα από τον Λεωνίδα Ι. Τσατσόμοιρο από την Άνδρο και την Αφροδίτη, το γένος Ι. Μαμάη, βουλευτή Άνδρου από την Αθήνα.
Η πορεία στο σήμερα περνάει από χρόνια μαθητικά και φοιτητικά στην Πάντειο γεμάτα από ιδιαίτερη προσπάθεια για μελέτη και έρευνα της Ελληνικής Ιστορίας, ειδικότερα αυτής των μυθικών χρόνων, απόρροια της οποίας είναι η επαφή με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα η οποία έκτοτε τον γοήτευσε, τον επηρέασε και τον προσανατόλισε οριστικά στην μελέτη της και τον προσδιορισμό των δεδομένων της στην παγκόσμια εξέλιξη.
Στα χρόνια της Κατοχής και μέχρι το 1950 μετέχει ενεργά μέσω της ΠΕΑΝ στην αντίσταση και εν συνεχεία στο Γ’ Σώμα Στρατού στις διαβιβάσεις, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκδίδει την πρώτη στρατιωτική εφημερίδα («’Ο Διαβιβαστής»), με θέματα ιστορικά – πολιτικά. Αρθρογραφεί με πολλά άρθρα σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και εκδίδει βιβλίο, που περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του Κομμουνισμού στην Ελλάδα, στη συνέχεια δε μπαίνει και στην πολιτική με υποψηφιότητα στο συνδυασμό του Π. Κανελλόπουλου του νομού Πέλλης. Μέσα στα ίδια χρονικά πλαίσια και λόγω του ιδιαίτερου φιλικού δεσμού του με τον καθηγητή της Παντείου Δ. Βεζανή συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στην υπό τον Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Μακάριο ίδρυση της ΕΟΚΑ, Εθνικοαπελευθερωτικής Οργανώσεως της Κύπρου.
Από το 1950 η επαγγελματική του δραστηριότης ολοκληρώθηκε με την σύσταση της διαφημιστικής εταιρείας «SPOT». Το 1959 παντρεύτηκε την Μαρία Γ. Αγάθου, γεννηθείσα στο Κάιρο.
Το 1980 κυκλοφορεί το «Περί φύσεως του Ανθρώπου» έργο του, το δε 1981 το «Αιγαίο Βουνό». Από δε το 1983 είναι τακτικός συνεργάτης του «Δαυλού».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου