Τρίτη 15 Απριλίου 2014

 ΑΔΩΝΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΠΕΣΑΧ) ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ,ΕΒΡΑΙΟΥΣ .
 
 


O τελεστικός θίασος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ» και η λατρευτική κοινότητα «ΛΑΒΡΥΣ» σας προσκαλούν στην τέλεση των «Αδωνίων».΄

Τα Αδώνια είναι ένα τελετουργικό δρώμενο σε ανάμνηση του θανάτου και της ανάστασης του Άδωνη, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας. Το τελετουργικό χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο που ονομάζεται «αφανισμός» και είναι πένθιμο, όπου επιτελείται η τελετουργική κήδευση του αγάλματος του Αδώνιδος, ο τελετουργικός θρήνος και ο καθιερωμένος επιτάφιος χορός. Το δεύτερο μέρος είναι χαρμόσυνο και ενθουσιαστικό και ονομάζεται «Εύρεσις» στο οποίο επιτελείται η εκ του Άδου αποθεωτική πορεία του Αδώνιδος.

 

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, ώρα 8:30 μμ
Κεραμεικού και Μυλλέρου, Αθήνα (Κεραμεικός) Νεοκλασσικό κτίριο 1ος όροφος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΔΩΝΙΩΝ
Τα Αδών(ε)ια ή Αδώνια μυστήρια ήταν ετήσια γιορτή σε ανάμνηση του θανάτου και της ανάστασης του Άδωνη σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Ο θάνατος και η ανάσταση του Άδωνη είχε σχέση με τον ετήσιο κύκλο της βλάστησης και της καρποφορίας. Η διάρκειά τους ποίκιλλε: αλλού κρατούσαν δυο, τρεις ή και εφτά ημέρες, ενώ δεν εορτάζονταν παντού την ίδια εποχή του έτους.
Οι πρώτες ημέρες της γιορτής (αφανισμός) ήταν πένθιμες. Οι γυναίκες, που μόνο αυτές έπαιρναν μέρος στη γιορτή, είχαν την επιμέλεια της κηδείας του θεού και θρηνούσαν το χαμό του. Μετά με λυμένα μαλλιά και γυμνόστηθες γυρνούσαν στους δρόμους περιφέροντας κέρινα και πήλινα ομοιώματα του θεού και έψελναν πένθιμους ύμνους με τη συνοδεία αυλού γίγγρα. Το πρωί της επόμενης μέρας, πετούσαν ομοιώματα του θεού σε πηγές ή σε ποτάμια. Μετά την πάροδο των πένθιμων ημερών, οι πιστοί γιόρταζαν με οργιαστική χαρά την ανάστασή του (εύρεσις) με χορούς και πλούσια γεύματα.
 
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΩΝΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΠΕΣΑΧ.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ...
 


ΠΗΓΕΣ: www.iphicratisamyras.com/
               el.wikipedia.org/wiki/Αδώνια‎

 ΚΑΛΑ ΑΔΩΝΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου