Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

 ΣΤΙΣ 8/4/2014 ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΡΛ ΧΑΙΝΖ ΝΤΕΣΝΕΡ .... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΡΛ !!

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΜΙΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
 
                                          
 
Στις 8/4/2014 πέθανε ο Karl-Heinz Deschner, γνωστότατος διανοητής και επικριτικός συγγραφέας εναντίον όλων των θρησκειών, εχθρός κάθε αδικίας και ένθερμος φίλος των ζώων. Δεκάδες είναι τα βιβλία και οι ανακοινώσεις που συνέγραψε και δημοσίευσε, κυριότερο έμελλε να είναι όμως η δεκάτομη «Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», η οποία ολοκληρώθηκε με το 10ο τόμο μόλις πρόσφατα.
Με τον τίτλο «Εγκληματική Ιστορία» δεν υπονοείται ότι όλη η ιστορία του χριστιανισμού είναι εγκληματική, αλλά μόνο ότι η συγκεκριμένη εκτεταμένη και λεπτομερής έρευνα εστιάζει στις εγκληματικές ενέργειες που οδήγησαν στην επιβολή, τη σταθεροποίηση και την ανάδειξη αυτής της θρησκείας σε «ένα μήνυμα χαράς με πολεμική εξάρτηση», όπως γράφει ο ίδιος ο Ντέσνερ. Άλλοι συγγραφείς με άλλους στόχους επιλέγουν και δημοσιεύουν διαφορετικές πτυχές αυτής της θρησκείας, συχνά επινοημένες ή υιοθετημένες από άλλες θρησκείες· ο Ντέσνερ επέλεξε την πτυχή της διαχρονικής εγκληματικότητας που χαρακτηρίζει αυτή τη θρησκεία, η οποία εγκληματικότητα μόνο περιπτωσιακά και φειδωλά είχε φωτιστεί μέχρι που κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος της σειράς.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΒΙΒΛΙΟ
 


Η παροιμιώδης φράση «συνθήκες σαν της αρχαίας Ρώμης» ισχύει, όπως αποδεικνύει ο Deschner σε αυτό το βιβλίο, και για τις συνθήκες στη Ρωμαϊκή Εκκλησία. Οι φρικαλεότητες της ύστερης αρχαιότητας και οι αχρειότητες των χριστιανών ποιμένων και ποιμνίων ωραιοποιούνται μέχρι και σήμερα από τους εκκλησιαστικούς ιστορικούς ή αποσιωπώνται. Οι περισσότεροι «λαϊκοί» θεωρούσαν απλώς αδύνατη μια τέτοια σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, ενώ αργότερα πίστευαν πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Το σοκ αυτού του βιβλίου θα πείσει κάθε αναγνώστη ότι αυτά τα εγκλήματα δεν ήταν τα συγχωρητέα σφάλματα μιας κατά τα άλλα αγίας Εκκλησίας αλλά ουσιαστικές αποδείξεις μιας κρατικοποιημένης θρησκείας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ 2ου ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ)
 

1 σχόλιο:

  1. Πρόκειται για πολύ σπουδαίο συγκραφέα!!!Είχα κάποια βιβλία του όμως ο οικογενειακός μου κύκλος δυσαρεστημένος με ανάγκασε να τα πετάξω!Τέτοιες μορφές καταλήγουν δυστιχώς στο περιθώριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή