Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ...ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΙΩΤΗΣ!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!



 


Μιχάλης Παούρης... Ένα όνομα, δυστυχώς, άγνωστο στην Ελλάδα.
Αν είσαστε από αυτούς που λατρεύουν τον Μανώλη Χιώτη, ή τον Χάρη Λεμονόπουλο, για την δεξιοτεχνία τους στο μπουζούκι, τότε ήρθε η ώρα να μείνετε με το στόμα ανοιχτό, ακούγοντας τον Μιχάλη Παούρη.

Ο Μιχάλης Παούρης, είναι σήμερα 26 ετών, Αθηναίος, και παίζει επαγγελματικά από τα...10 του χρόνια (!!!)
Στα 15 του, εισέπραξε ένα χάδι κι ένα πατρικό φιλί από τον παλιό μπουζουκίστα Σταματίου, γνωστό και ως "Σπόρο", την στιγμή που "σόλαρε" σε μια εμφάνιση ανάμεσα σε πολλούς μπουζουκίστες, ακούγοντας τον "παλιό" να του λέει δακρυσμένος "Μπράβο παιδί μου... Με ξεπέρασες".

Το εκπληκτικό είναι όμως, όταν ο Μιχάλης με το μπουζούκι του, έπαιξε μαζί με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Al Di Meola, ο οποίος δήλωσε ότι, ο Μιχάλης Παούρης είναι ο ταχύτερος οργανοπαίχτης έγχορδου στον κόσμο ! Όταν το λέει αυτό ένας κιθαρίστας που για 11 φορές έχει βγει ο ταχύτερος οργανοπαίχτης, έχει να μη τι άλλο, ιδιαίτερη βαρύτητα.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν, ο Μιχάλης Παούρης, έχει "ξεφύγει" από τα ακούσματα που όλοι έχουμε ακούσει ως τώρα από μπουζούκι... Έχει πάρει το εθνικό μας όργανο, και το έβαλε ως ισότιμο όργανο στην μουσική τζαζ... Ακούσματα που μπορεί να μην είναι Ελληνικά ή αμιγώς Ελληνικά, που όμως είναι αριστουργηματικά και ίσως για λίγους, όπως για λίγους είναι η μουσική τζαζ. Αυτό δεν πάει να πει σε καμία περίπτωση, ότι δεν παίζει "ατόφια" και όλα τα αγαπημένα κομμάτια των Ελλήνων, ανεβάζοντας τα σε ποιότητα, αλλά και σε κύρος στο εξωτερικό. Η δεξιότητα του στο μπουζούκι πλέον, του επιτρέπει να παίξει χωρίς όρια - στην κυριολεξία - κάνοντας την λαϊκή μας μουσική υψηλού επιπέδου.



Έχει ως τώρα, δύο δισκογραφικές δουλειές, την "ΕΝΑΡΞΙΣ" και την "ΔΙΣΑΡΜΟΝΙΑ", που μόνο ως προάγγελοι μπορούν να εκληφθούν για την πορεία που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου