Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....                                                   
ΕΝΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ..,ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΡΕΙΣ...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...

 
 
ΟΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η Ελληνική γραμματεία έχει καταγράψει σε προιστορικές περιόδους τρείς μεγάλους κατακλυσμούς :
(1) Ο παλιότερος κατακλυσμός του Ωγύγου που χρονολογείται γύρω στο 14000 - 13000 π.χ. έγινε λόγω της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να λιώσουν οι πάγοι που κάλυπταν ολόκληρη την βόρεια Ευρώπη την μακρόχρονη περίοδο των παγετώνων. Μετά το πέρας του κατακλυσμού το ύψος του νερού των ωκεανών αυξήθηκε παγκόσμια κατά 100 - 150 m έσπασε το φράγμα του Γιβραλντάρ με αποτέλεσμα να υψωθούν τα νερά σε ολόκληρη την Μεσόγειο γύρω στα 150 m τότε αναφέρεται οτι βυθίστηκε η πανάρχαια πόλη των Αθηνών στον Σαρωνικό, βασιλιάς των Αθηνών ήταν τότε ο Ωγύγος.


(2) Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα που χρονολογείται γύρω στο 10000 - 9500 π.χ. έγινε με απίστευτες κοσμογονικές αλλαγές λόγω πτώσης τεράστιου μετεωρίτη στον Ειρηνικό, τότε βυθίστηκε η Ατλαντίδα ενώ οι Άνδεις και τα Ιμαλάια υψώθηκαν περίπου 4000 μέτρα γι΄αυτό ακόμα και σήμερα βρίσκουμε στην λίμνη Τιτιτάκα κοχύλια. Οι τεράστιες αλλαγές επηρέασαν όλη την γή όλοι οι παλιότεροι πολιτισμοί ισοπεδώθηκαν και η ανθρωπότητα ξεκίνησε πάλι απο την πρωτόγονη περίοδο, ο κατακλυσμός επηρέασε και τον Ελληνικό χώρο το ίδιο οπου τα νερά του Αιγαίου υψώθηκαν περίπου 50 μέτρα περισσότερο. Την εποχή του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα στην Αθήνα βασίλευε ο Κραναός, στην Θεσσαλία η οποία ήταν λίμνη και άδειασε στο Αιγαίο αφού άνοιξαν τα Τέμπη βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο μόνος άνθρωπος σύμφωνα με τον μύθο που διεσώθη απο τον κατακλυσμό.

(3) Ο κατακλυσμός του Δαρδάνου που χρονολογείται γύρω στο 4000 - 3500 π.χ. συμπίπτει με τον βιβλικό κατακλυσμό του Νώε και πολλούς άλλους που περιγράφονται στις μυθολογίες όλων των λαών, τότε έλιωσαν  οι τελευταίοι μεγάλοι παγετώνες στην ΒΑ Ευρώπη συγκεκριμένα σε Ρωσία και Σιβηρία λόγω νέας ανόδου της θερμοκρασίας. Τα νερά απο τους λιωμένους παγετώνες μέσω των μεγάλων ποταμών Δούναβη, Δνείπερου, Δόν, Βόλγα ξεχείλισαν στον Εύξεινο Πόντο ή Μαύρη Θάλασσα υψώνοντας την στάθμη των νερών της τότε κλειστής λίμνης κατά 150 μέτρα καταποντίζοντας ολόκληρο τον τοπικό πολιτισμό. Τα νερά στην συνέχεια ξεχείλισαν μέσω των στενών των Δαρδανελλίων στο Αιγαίο πέλαγος ανεβάζοντας 50 μέτρα περισσότερο την στάθμη των θαλασσών παγκοσμίως, οι γεωλόγοι συμφωνούν οτι έγιναν τότε οι τελευταίες μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές.

Ο Πλάτωνας κατονομάζει τους τρείς κατακλυμούς με την σειρά που έγιναν στους διαλόγους του στον Τιμαίο «Ότι τρείς ιστορούσι γενέσθαι κατακλυσμούς, πρώτον τον επί Ωγύγου, ός ήν της Αττικής βασιλεύς, δεύτερον τον επί Δευκαλίωνος, ότε και τά κατά Θετταλίαν όρη διέστη και τα εκτός Ισθμού και Πελοποννήσου συνεχύθη πάντα, τρίτον τον επί Δαρδάνου του Διός και Ηλέκτρας της Άτλαντος, ός Δάρδανος εβασίλευσε μετά τον κατακλυσμόν της αντίπερα Σαμοθράκης ηπείρου, διά σχεδίας αυτό-σε κομισθείς».
 
 
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΩΕ,ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ...
 
Κατά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ, την εποχή που στη Φθία και τη Θεσσαλία βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει όλη την γενιά των ανθρώπων που ήταν διεφθαρμένη, με εξαίρεση τον δίκαιο βασιλέα και την γυναίκα του την Πύρρα. Τότε ο Τιτάνας Προμηθέας, ο αδελφός του Άτλαντα, συμβούλεψε το γιο του τον Δευκαλίωνα, να κατασκευάσει μια κιβωτό για να σωθεί. Ο Δευκαλίων κατασκεύασε την κιβωτό και έβαλε μέσα τα απαραίτητα εφόδια. Όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα, κλείστηκε μέσα μαζί με τη γυναίκα του την Πύρρα, η οποία ήταν κόρη του Επιμηθέα (ο άλλος αδερφός του Άτλαντα) και της Πανδώρας. Ο Δίας έριξε πολλή βροχή χωρίς διακοπή. Το νερό γέμισε τα ποτάμια, αυτά φούσκωσαν, ξεχείλισαν και παρέσυραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, αγαθά και ψυχές. Οι πεδιάδες έγιναν λίμνες και οι πολιτείες βούλιαξαν και χάθηκαν κάτω από τα νερά. Στο τέλος μόνο μερικές βουνοκορφές φαίνονταν πάνω σε μια απέραντη θάλασσα. Η κιβωτός με τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα έπλεε πάνω στα νερά εννιά μερόνυχτα. Ύστερα κάθισε στη κορφή του Παρνασσού ή όπως άλλοι έλεγαν, στην Όθρη ή στον Άθω ή στη Δωδώνη. Όταν η βροχή επιτέλους σταμάτησε και τα νερά αποτραβήχτηκαν, ο Δευκαλίων και η Πύρρα βγήκαν από την κιβωτό, και αφού ξαναπάτησαν τη γη , χωρίς να έχουν πάθει τίποτα, έκαναν θυσία στον Φύξιο Δία (προστάτη των φυγάδων) για να τον ευχαριστήσουν για τη σωτηρία τους. Ο "θεός" δέχθηκε καλόκαρδα την προσφορά τους και έστειλε τον αγγελιοφόρο του Ερμή να τους πει να του ζητήσουν όποια χάρη θέλουν. Τότε ο Δευκαλίων και η Πύρρα ζήτησαν από το "θεό" ανθρώπους. Ο "θεός" δεν αρνήθηκε και σύμφωνα με τις οδηγίες του ο Δευκαλίων και η Πύρρα σκέπασαν τα πρόσωπά τους, προχωρούσαν, έπαιρναν λιθάρια από τη γη και τα έριχναν πίσω τους, χωρίς να γυρίσουν να κοιτάξουν. Όταν έπεφταν τα λιθάρια του Δευκαλίωνα, ή γη έβγαζε άντρες, όπου έπεφταν τα λιθάρια της Πύρρας η γη έβγαζε γυναίκες...
 
Λάας σημαίνει πέτρες (εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε την λέξη ως συνθετικό στη λέξη λατομείο) και από το μύθο που περιγράψαμε, αυτοί που γεννήθηκαν από τις πέτρες είναι ο λαός.

Ο Δευκαλίων και η Πύρρα απόκτησαν και δικά τους παιδιά, τον Έλληνα, τον Αμφικτύονα, την Πρωτογένεια, την Μελανθώ, τη Θυία (ή Αιθυία) και την Πανδώρα. Ο πρωτότοκος γιος τους ο Έλλην έγινε γενάρχης των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου